Wat is een stertraining?

Bij een stertraining ga je met een ervaren schaaktrainer en jeugdschakers van je eigen niveau aan de slag zodat je leert nog beter te schaken. De trainingen duren langer dan bij de meeste schaakverenigingen het geval is, daarom is er ook veel afwisseling: het uitspelen van stellingen, oplossen van opgaven en en analyseren van partijen. De ervaring leert dat de tijd vaak voorbij vliegt!

Elk seizoen gaan in september de Stertrainingen van start. De Stertrainingen zijn bedoeld om een brede groep jonge talentvolle schakers de gelegenheid te bieden om met gelijkgestemden te trainen. De trainingen worden zoveel mogelijk bij de deelnemers in de buurt georganiseerd. Doordat de trainingen club overstijgend zijn krijgen ook spelers van kleinere clubs de gelegenheid in een homogene groep te trainen. Uiteraard door een enthousiaste en gediplomeerde trainer. De organisatie ligt in handen van regionale schaakbonden, verenigingen of zelfstandige schaaktrainers, de KNSB biedt met deze website een overzicht van de trainingsgroepen.

De Stertrainingen zijn ingedeeld in vijf niveaus. Het instapniveau met 1-ster bestaat uit jonge deelnemers van maximaal 12 jaar. Het hoogste niveau met 5-sterren bestaat uitsluitend uit landelijke spelers met een Elo van 2000 en hoger. Gemiddeld zal het ongeveer twee seizoenen duren voordat een speler een Stergroep doorlopen heeft.

stertraining uitspelen